Suoliston tehojuomat

PELLAVANSIEMEN-GEELI SUOLISTON HYVINVOINTIIN

1 dl pellavansiemeniä

1 L vettä

½ dl kurkumaa + mustapippuria

Tällä reseptillä uusit suoliston bakteerikannan ja vahvistat vastustuskykyä.
Kiehauta noin 1 dl pellavansiemeniä litrassa vettä, anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia, lisää vettä jos haihtuvuus on suuri. Noin puolessa välissä lisäät 1/2 desiä kurkumaa ja ripauksen mustapippuria (vain vähän). Kun geelimäinen neste on jäähtynyt, siivilöi se ja säilytä jääkaapissa.

Juodaan kuurina: 3 x päivässä viikon ajan, 2 x päivässä viikon ajan ja 1 x päivässä viikon ajan. Voit sekoittaa ½ lasia geelijuomaa ja ½ lasia tuoretta porkkanamehua, haaleana. Voit sekoittaa vielä lämmintä vettä mukaan (max. 50 C , ravintoaineet menettävät tehoaa liian kuumasta)

Lisäksi Neitsyt oliiviöljyä 3 rl / 3 x päivässä, kasvattaa suojakerrosta suolen seinämään.

Probioottina mieluiten nestemäinen, elävässä muodossa oleva. Kefiiri tai kombucha, itsetehtynä. Ruotsalainen Probioform ja Boris-juoma ovat myös hyviä.

Geelin maku ei ole paras mahdollinen, itse otan jotain muuta makua lopuksi. Muutama tyrni, mustikka, puolukka tai inkivääripalanen auttaa maun muuttamisessa.

ANTI-INFLAMMATORY DRINK kehon eri tulehdustiloihin

Kookosöljyä n. 4-5 rl

Reilu pala inkivääriä

Kurkumaa

Kookosmaitoa/mantelimaitoa

Kanelia ja kardemummaa

Hunaja

Kuullota pienessä määrässä kookosöljyä (ei liian kuumalla) raastettua inkivääriä ja raastettua kurkumaa (vaihtoehtoisesti aika suuri määrä kurkumajauhetta – luomu) parisen minuuttia, mieluummin kauemmin kuin nopeasti.

Lisää vaikka kookosmaitoa tai mantelimaitoa kupillinen ja anna kunnolla aineiden sekoittua keskenään. Vatkaa sekaan vielä kanelia ja kardemummaa, makeuta luonnonhunajalla. Aito aitoa Manuka hunaja on ihmeaine suolistovaikeuksissa. Kotimainen hunaja on toinen hyvä vaihtoehto. Juo lämpimänä, ei kuumana. Teho ei tule kylmänä samalla lailla esille.

Porkkana ja punajuurimehu laimentamattomana eivät sovi suolisto-ongelmissa, laimenna pellavansiemenuutteella. Voit käyttää sitruunamehua ja omenaviinietikkaa (1-2 rl) jossakin lämpimässä juomassa.

Reseptit: Alunperin Baltialaisen kansanparantajan resepti, jonka Leena Nicolaou (Kypros) ystävällisesti kertoi minulle.